Fyllt kycklingbröst från Hagby Gård med lyxpotatis och grön sparris

IMG_1731

Köpte ett kycklingbröst från Hagby Gård häromdagen – och nu snackar vi om ett rejält bröst, vägde halvkilot! Skar upp bröstet, vek upp och kryddade med salt och svartpeppar från kvarn. Fyllde med soltorkade tomater och en god örtkryddblandning, vek ihop och band om med steksnöre. Stekte på bröstet runtom och ställde sedan i 150 graders ugn och lät innertemperaturen gå upp till dryga 70 grader då jag tog ut den och ställde att vila.

Gjorde en lyxvariant av fattigmanspotatis – låter lite motsägelsefullt men så var det i alla fall. Stekte tunna skivor av potatis i smörolja, kryddade med salt och nymalen vitpeppar, tillsatte skuren vårlök/salladslök och skivade champinjoner som fick steka med tills allt fick lite färg. Hällde sist på grädde som fick sjuda en stund med potatis och svamp tills potatisen mjuknat. Höll sedan på värme.

Serverade kycklingbröstet uppskuret i skivor på den goda potatisen och toppade med några lättstekta sparrisbitar samt körsbärstomater vid sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.