Ansade ett fänkålshuvud som jag delade och skar bort den hårda rotbiten i mitten. Hyvlade lite av fänkålen på en mandolin och lade åt sidan. Resterande fänkålen skar jag i klyftor och sjöd i saltat vatten tills bitarna mjuknat. Stekte färska champinjoner, kryddade med salt och svartpeppar från kvarn. Pudrade över lite mjöl och spädde med grädde och kokvatten från fänkålskoket. Höll sedan såsen varm i ugnen. Hyvlade en liten gulbeta i tunna skivor på mandolin, blandade med den råa fänkålen och droppade över saften av en halv apelsin.
Skar varje gösfilé i två portionsbitar, saltade, pepprade och vände sedan i ströbröd. Stekte portionsbitarna i smörolja och vände bitarna när de fått färg. Lät de bli lagom genomstekta.
Serverade fisken på champinjonsåsen med den kokta fänkålen och den kalla råkosten.