Ljummen inkokt lax med potatis, remouladsås och friterad svartkål

ljummen inkokt lax

Kanske lite märklig kombination, kan bli så ibland, men det var gott i alla fall. Jag tänkte såhär; Den salta och mjuka laxen, den syrliga remouladsåsen och de krispiga friterade svartkålsbitarna borde vara en bra kombo!

Rimmade laxen med lite salt och socker, lät den sedan gå ned i en uppkokad lag med dill, dillfrö och lättsaltat vatten tills den blev lagom färdiga, de klarar sig ofta bra med att lägga på locket på pannan och dra av värmen när lagen fått ett uppkok efter det att fisken lagts ned.

Gjorde en remouladsås genom att mixa lite inlagda grönsaker (paprika, blomkål, gurka och squash) sedan de fick rinna av i ett durkslag. Tillsatte crème fraîche och en klick majonnäs och rörde om. Smakade av – fast det smakade redan så jag behövde inte tillsätta några kryddor :-).

Hade köpt svartkål för första gången. Förutom att stuva som mangold och grönkål läste jag någonstans att de lämpade sig att fritera. Så fick det bli. Sköljde och rev svartkålen i bitar och klappade torra mellan hushållspapper. Blandade en frityrsmet av mjöl, salt, bakpulver som jag först blandade runt och tillsatte sen ett ägg och lite kolsyrat vatten och vispade till en smet lite tjockare än en våffelsmet. Doppade svartkålsbitarna i frityrsmeten och friterade sedan i rapsolja, några bitar i taget som jag sedan lade på hushållspapper på en tallrik och höll varma i ugnen.

Serverade den ljumna laxen med kokt potatis, remouladsåsen och friterade svartkålen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.