Biff Greta är en variant av Biff Rydberg. Jag hade ett par skivor kalventrecote kvar i kylen som jag putsade från fett och hinnor och skar i 2 cm kuber, kryddade med salt och svartpeppar från kvarn och vände ned i en blandning av fransk osötad senap och vanlig svensk senap. Det går att använda vilket mört nöt- eller kalvkött som helst, biff, filé etc. Det är just senapsmarineringen som skiljer sig från Biff Rydberg. Köttet fick ligga och dra i senapsblandningen ett par timmar i rumstemperatur.
Skalade och skar ett par potatisar i tärningar, kryddade med salt, peppar och en nypa socker och stekte i smörolja så de fick färg och blev genomstekta. Hällde över i ugnsform och höll varmt i ugnen. Stekte sedan en grovhackad gul lök som jag sedan hällde över i ugnsformen med potatisen. Sist stekte jag det senapsmarinerade köttet i ganska het panna.
Serverade köttet, potatisen och löken i högar på tallrikarna, toppade med rå äggula, några stavar saltgurka och lite grönsallad.