Fläskpanna med äpple och ingefära

YFfy4tY67OsoW20rl1KgoMCk6aFLLEF1iJJssUFw9Ss

Jag hade en bit sidfläsk och visste inte riktigt hur jag skulle tillaga den. Det fick bli improvisation.

Skar fläsket rent från svål och späck, därefter skar jag det i mindre bitar som fick åka ner i en ugnsform. Kryddade med salt och peppar och ställde i ugnen på 170 graders varmluft. Under tiden som fläsket stod i ugnen skalade jag en gul lök som jag sedan skar i bitar, en bit färsk ingefära i skivor och så tärnade jag ett oskalat egologiskt äpple. När fläsket fått lite färg och släppt vätska i formen spred jag ut löken, ingefäran och äppeltärningarna över fläsket och ställde tillbaka i ugnen. Höjde värmen till 200 grader. Skar ett par oskalade potatisar i halvcentimetertjocka skivor som jag lade överst i formen, saltade på potatisen och hällde på lite grädde. Sist blev det några klickar smör överst innan jag ställde tillbaka formen i ugnen där den fick gå tills potatisen var färdig.

Serverade med ruccolasallad och ett glas bubbelvatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.