Honungsglaserade revbensspjäll

wA1WjAamH2_TwhMsolI2RmmfZxEUDyarO0TPkllx3H4

Jag hade rimmat en bit tjocka revbensspjäll för några dagar sen. En lätt rimning med 0,5 dl salt, lite saltpeter och 1 liter vatten förhöjer smaken på såväl fläskkött som kyckling. Köttet kan ligga i lagen några dygn i kylen innan den görs iordning. Alltså lite framförhållning är att rekommendera.

I förmiddags kokade jag de lättrimmade spjällen i vatten, lök (jag hade det gröna på en purjolök), lagerblad, morot och några svartpepparkorn samt lite salt, var dock lite försiktig med saltet eftersom köttet är lättrimmat. Koktiden var ca 1 tim och 20 minuter, sedan fick köttet ligga i kastrullen och svalna av tills jag skulle göra iordning middagen.

Jag hade ett par sötpotatisar och en spetspaprika som jag skar i bitar och körde med olivolja och flingsaslt i ugnen, drygt 200 grader varmluft hade jag.

Köttet skar jag upp i skivor så gott det gick, kryddade med lite grillkrydda och fräste i smörolja i pannan på spisen Tillsatte honung och lät bitarna få färg och bli varma.

Serverade spjällen med den ugnsbakade sötpotatisen och paprikan och vände ner bitar av ett Pak Choi-huvud som jag blandade med den varma potatisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.