Köttbit med råstekt potatis, lök och vitkål och ugnsstekta piemiento de padrònes

IMG_1960

Jag hade en långbakad oxbringa i frysen (se här) som jag tog fram igår. Det här funkar med vilken god köttbit som helst, det är egentligen tillbehöret jag vill lyfta fram. Möjligen tror ni nog att det snart sprutar vitkål ur öronen på mig, men jag har så svårt att låta bli nu när den färska primören finns i grönsaksdisken, är ju så god i alla tänkbara och otänkbara skepnader.

Råstekte tärningar av potatis och färsk rödlök, saltade och pepprade med nymalen vitpeppar. När potatisen mjuknat och nästan var färdig tillsatte jag den färska vitkålen som jag skurit i rätt grova bitar. Vände runt kålen, saltade och strödde en halv nypa socker över.

De spanska Piemiento de Padrónes har kommit till Sverige. Köpte en förpackning för någon vecka sedan som jag körde i 225 graders varmluftsugn med olivolja och flingsalt över tills de fått lite färg. Har en pikant smak av sötma och beska som får en extra kick av flingsaltet.

Serverade köttbiten på det råstekta med piemiento de padrónes vid sidan. Hade också några skedar sås som jag gjort från köttsaften med lite grädde som fått koka ned ordentligt. Ja visst ja, några lövtunna skivor skalad rå rödbeta fick stå för lite mera sötma och kranch!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.