Förälskade kräftstjärtar

Förälskade kräftstjärtar

Jo, den här gången hade jag kräftstjärtar och då blev det så här, men det funkar med räkor också.

Jag började med att smörfräsa finhackad gul lök på svag värme i teflonkastrullen. När löken mjuknat tillsatte jag först lite vetemjöl och rörde om, sedan en skvätt hummerfond på flaska och spädde med grädde och lite spad från kräftstjärtarna/räkorna. Smakade av med salt och vitpeppar från kvarn samt lite cayennpeppar och lät sedan sjuda en stund. Innan kräftstjärtarna/räkorna åkte i tillsatte jag en skvätt Pernod och en klick smör för att runda av med. Sedan fick kräftstjärtarna/räkorna gå i kastrullen. De fick bara bli lagom varma, går de för länge blir de sega.
Serverade kräftstjärtarna/räkorna och såsen runt en ristimbal med en gnutta cayennpeppar och en persiljekvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.