Pasta med färsk krabba

Pasta med färsk krabba

Köpte en färsk vakumpackad krabba idag. Med lite pickel och glatt humör blev det en riktig liten festmåltid så här på ”piglördan”.

Delade krabban mitt itu. Rensade sedan de båda halvorna och tog tillvara köttet från klor, ben och kropp samt rommen och det andra gottiga i skalet. Fräste sedan renset och skalen med lök och vitlök i lite olja. Tillsatte tomatpuré och hällde på vatten och lite fiskkrydda. Kokade ca 15 minuter och sedan silade jag av buljongen och hällde tillbaka den i kastrullen och lät den reducera tills det nästan bara täcke botten på kastrullen. Tillsatte grädde och lite creme fraiche och smakade av med salt, cayennpeppar och saften från en halv citron. Sist tillsatte jag rommen och innehållet från krabbskalet och värmde upp på svag värme.

Kokade pasta (Paolos Paccheri) och hällde av vattnet och sedan fick pastan åka med i såskastrullen och dra åt sig alla goda smaker.

Serverade den såsiga pastan med det kalla krabbköttet ovanpå och så lite finskuren gräslök

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.