Wienerkorv med potatis- och vitkålsstomp

Wienerkorv med potatis- och vitkålsstomp

Lätt och gott. 1 pkt wienerkorv behöver inte bara vara korv med bröd.

Värmde korven i lite saltat vatten med en bit purjolök, några kryddpepparkorn och ett lagerblad medan jag kokade potatis och lite strimlad vitkål i fläskbuljong och en skvätt vitvinsvinäger. När potatisen var klar hällde jag av buljongen och stompade potatisen och vitkålen med en visp, tillsatte 1 msk bregott och en skvätt mjölk och smakade av med salt och vitpeppar från kvarn.

Serverade den värmda wienerkorven med potatis- och vitkålsstompen med lite saltgurka och ett par tomatklyftor. Curryketchup och honungssenap blev tillbehör på bordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.