Smörstekt gösfilé, stuvad fänkål med riv av rödbetor och pepparrot.

IMG_2098

Ingen dålig lunch idag, knappt så man vågar erkänna att det bara var lunch! Pinfärsk gösfilé direkt från Mälaren, filéad och klar av fiskaren och sedan direkt hem i köket!

Inte nog med det, ett fänkålshuvud skördat igår kväll vid en skördeträff med Slow Food Västerås hos grönsaksbonden Ted Oskarsson i Sätra Brunn.

Skar fänkålshuvudet i grova skivor, sjöd i saltat vatten tills det mjuknat något, hällde av och sparade kokvattnet. Smörade lite i kastrullen med den kokta fänkålen, pudrade över lite vetemjöl och spädde med en skvätt grädde och kokspad.

Rev en likaså nyskördad rödbeta som jag först skalade. Blandade den rivna rödbetan med riven pepparrot efter behag och saltade en liten gnutta bara..

Saltade och vred lite på vitpepparkvarnen över fisken innan jag stekte filéerna i smör och serverade dem på den stuvade fänkålen och toppade med rödbets- och pepparrotsrivet ovanpå och ett par tomatklyftor vid sidan om. Oj så gott det blev!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.