Asiatisk kycklingwok med ris

IMG_1736

Ikväll blev det asieninspirerat på gammalt hederligt Kinamaner. Wokade marinerade bitar av skinn- och benfria kycklinglår som jag sedan hällde över i en skål. Marinaden hade jag blandat av stark tomat- och chilipasta, sesamolja, Kikkoman soja, worcestershiresås och sesamfrön. Hade skurit en morot i 3 mm slantar, en röd lök i tunna klyftor, en vitlöksklyfta i fina bitar och det grova på sallad Pak Choi som jag lade ned i wokpannan med lite olja och lät fräsa en stund tills morötterna mjuknat något. Vände ned kycklingbitarna, det gröna från Pak Choi och ett par gröna sparrisar skurna i bitar. Sist tillsatte jag en halv deciliter cashewnötter.

Serverade den goda woken med kokt jasminris med lite rostade sesamfrön på toppen. En kall öl satt inte fel det heller.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.