Gremolatafyllda majskycklingbröst med rostad potatis och kålrotsstrips

IMG_1340

Ibland gillar jag att krångla till det lite, framförallt för att komma på nya kombinationer och experimentera lite. Nu hade jag två majskycklingbröst som jag styckat från en hel kyckling i början på veckan. Hade saltat lite lätt på brösten och förvarat dem kallt tills det nu var dags att laga till dem.

Plattade ut brösten på en skärbräda genom att lägga brösten intill varandra, lägga plastfolie över och banka till dem lite med en kastrull. Tog bort plastfolien och kryddade lite lätt med salt och nymalen svartpeppar. Flyttade över de tillplattade bitarna på en värmetålig plastfolie (tål upp till 160 grader) och strödde över en gremolatablandning som jag hackat ihop av en riven vitlöksklyfta, rivet skal av en ekologisk citron och en näve hackad persilja. Rullade ihop till en ”smällkaramell” med ett par lager extra plast, vred till ordentligt och förslöt i ändarna så det blev riktigt tätt. Lade ned kycklingrullen i knappt sjudande vatten där den fick ligga i ca 20 minuter. Tog sedan upp och lade att svalna på en skärbräda.

Skar potatis i klyftor och kålrot i stripsliknande bitar, vände ned i olja i ugnsform och strödde lite flingsalt över. Körde i 200 graders varmluftsugn, vände om ett par gånger och lade sist ned kycklingrullen (utan plast) som fick lite värme och yta innan serveringen.

Hade en skvätt kycklingbuljong i kylen från de ugnsstekta kycklingbenen härom dagen. Skrapade av det feta lagret på ytan och gjorde en sås med bottenredning, buljongen och en skvätt grädde. Smakade av med lite salt och lite balsamvinäger.

Serverade kycklingrullen uppskuren i dryga centimetertjocka skivor, såsen och de ugnsbakade potatisarna och kålrotsstripsen. Det blev en synnerligen lyckad kombination mellan den lite syrliga gremolatan och sötman i kålrotsstripsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.