Frikadeller med citron- och senapssås, potatis och morötter

Frikadeller

Lite snälla frikadeller till kvällen, dundrade i mig hamburgare med pommes till lunch innan jag gick ut på en golfrunda med fyra ”gamla” klasskamrater på eftermiddagen. Hur det gick med golfen mellan skurarna behöver vi inte gå in närmare på!

Blandade nötfärs, ägg, grädde+vatten, lite ströbröd, salt och vitpeppar från kvarn och rörde ihop till en smidig smet. Tillsatte en näve hackad persilja och rullade sedan smeten till runda bollar, lite större än vanliga köttbullar.

Gjorde såsen i teflonkastrull, först värmde jag lite smörolja i botten och pudrade ned vetemjöl över och rörde runt med plastvispen. Spädde med grädde och lite vatten. Lät sjuda till en rätt tjock sås som jag smaksatte med salt, peppar, saften av en halv citron, lite vit balsamvinäger, honung och en sked senap. Smakade av och tunnade ut med lite vatten från potatis- och morotskoket. Lade sedan ned frikadellerna i såsen och lät dem sjuda på svag värme tills de var färdigkokta.

Serverade frikadellerna med den goda såsen, kokt potatis och morötter, tomatklyftor och en grön kvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.