Stekt gösfilé, gratinerad fänkål och potatismos

Stekt gösfilé

 

Gäster till lunch idag, sportlovslediga barnbarn. Då blev det senaps- och rågmjölspanerad Mälargös, ostgratinerad fänkål och potatismos.

Kokade bitar av fänkål i saltat vatten till de mjuknade. Lade över i ugnssäker form, rev över lite cheddarost och gratinerade strax innan serveringen i 230 graders varmluft. Skar fiskfiléerna i lagom portionsbitar, saltade och pepprade med vitpeppar från kvarn. Tog sedan en sked och smetade ut fransk osötad senap på fiskbitarna och vände dem i grovt rågmjöl, stekte sedan i smörolja på medelvärme och serverade helt nystekta. Hade gjort ett potatismos på kokt potatis, crème friache, en klick bregott och lite salt och peppar.

Serverade de nystekta gösfilébitarna med moset och den gratinerade fänkålen. Droppade lite balsamicosirap som smakbrytning på tallrikarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.