Full (köttfärs-) rulle

Köttfärsrulle

Återigen en suverän köttfärsrätt som funkar både till vardag och fest. Jag låter Ingrid och Åke Mellbin i Kärsta vara inspiratörer till den här maträtten eftersom de bjöd på den härom veckan.

Gör en köttfärsröra som gärna får koka ett par timmar (sköter sig själv) utan lock så konsistensen blir lite kraftig, får inte vara för såsig. Krydda och tillsätt det du gillar, var inte blyg med smaksättningen, lite chili eller curry kanske.

Smält 100 gram margarin eller smör i en kastrull, tillsätt 2,5 dl vetemjöl och rör ut och därefter 3 dl mjölk. Vispa som bara sjutton, ända tills smeten släpper från kanterna då du tar av den från värmen. Vispa sedan ner 4 ägg, ett i taget, salta och peppra och bred ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda långt ner i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Vänd över den gräddade ”pannkakan” på ett nytt bakplåtspapper så undersidan kommer upp, bred ut köttfärsröran och rulla ihop, lägg lite grovriven ost ovanpå och gratinera i 225 graders ugn i ca 10 minuter.

Servera rullen i portionsbitar med lite sallad och ev. dressing. Full rulle och smaklig spis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.