Laxröra och smörstekt bröd

laxröra

Det här kan vara skagenröra, laxröra eller vilken röra som helst som man lägger på en stekt brödskiva och serverasr som förrätt.  Poängen är att man lägger röran som ett ägg på tallriken först och sedan lägger de smörstekta brödskivorna vid sidan om när man serverar. Då behåller brödskivorna sin krispighet även om det tar en stund innan man äter. Om röran lagts på brödet blir brödet mjukt ganska fort. Det här tipset fick jag när vi åt en toast skagen på Tranås Golfklubb i somras!

En god laxröra gör man på lite varmrökt lax som man mosar med en gaffel, tillsätter creme fraische, majonäs och smakar av med sweet chilisås, salt, peppar och ev lite röd rom från burk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.