Category Archives: Laxöringsfilé

Lax Laxöringsfilé

Stekt lax(öring) med stekta potatisspiraler, morots- och jordärtskockskräm och kastanjechampinjoner

fullsizeoutput_1f6e

Från frysen igen, en bit laxöring som jag lät tina, kryddade med salt och nymalen svartpeppar och lite persilade. Skulle gästkocka på Elmanbutiken till helgen då huvudnumret skulle vara att visa en Kenwood Spiralizer, dvs en sån där maskin man kan svarva grönsaker och rotfrukter med och vad man kan laga av spiralerna i olika storlekar. Måste ju träna lite och därför blev det stekta spiraler av potatis som blev både frasigt och gott.

Serverade laxen med potatisen, en kräm på potatis, jordärtsskocka och morot samt lite smörstekta kastanjechampinjoner.

Lax Laxöringsfilé

Stekt laxöring, potatispuré och gräddkofta gulbetor och fänkål

img_2202

Fisk idag igen, en bit laxöring som jag tog fram från frysen och tinade under dagen. Skar i portionsbitar, saltade och stekte med skinnsidan nedåt först och vände sedan så de fick gå färdiga till knappt genomstekta.

Skalade och skivade gulbeta och en bit fänkål, hackade en vitlöksklyfta och fräste lätt i smörolja på medelvärme i stekpanna på spisen. Kryddade med salt och nymalen svartpeppar och hällde på någon dl grädde och vred ned värmen något och lät sjuda lätt tills gulbetsskivorna mjuknat något. Smakade av med en droppe vinäger, sist rörde jag ned strimlade sockerärtor.

Serverade den stekta laxöringsbiten med potatismos och de gräddkokta grönsakerna med lite skuren gräslök på toppen.