Stekt laxöringsfile med kokt potatis, ångade bitar av blomkål och morotsspiraler.

Härligt att ha goda och generösa vänner, tack Jonas Åkesson för en av öringarna jag fick av dig tidigare. Tinade, fjällade och fileade fisken och drog bort benen som satt mitt i fileerna. Kryddade med ramslökssalt och paprikapulver och lade i kylen tills de skulle stekas.
Gjorden sås av vatten, grädde, rödvin och buljong som fick sjuda utan lock under ca 20 minuter, smakade av med lite fransk osötad senap. Kokade potatis och lade blomkål och morotsspiraler att ångkoka ovanpå potatisen efter en stund så det blev färdiga samtidigt som potatisen. Stekte fiskfiléerna i bitar, först med skinnsidan nedåt och sedan vände jag bitarna och stekte på andra sidan. Lade över i ugnsform och ställde i 60 graders ugn tills det var dags att servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.