Category Archives: Vegetariskt

svart trumpetsvamp Trattkantareller

Spagetti med svart trumpetsvamp

Tänk att något så enkelt kan vara så gott! Kokade spagettin och hällde över i ett durkslag. Hällde i grädde i kastrullen, lite salt, nymalen svartpeppar och mortlad torkad svart trumpetsvamp (går alldeles utmärkt med torkade trattisar också). Smakade av med en skvätt vinäger och sedan i med den avrunna spagettin och vände runt ordentligt. Sedan upp på tallrikar med lite hackad persilja och hyvlad parmesan på toppen.

Korngryn

Korngrynskaka med rårörda lingon och vitkål

 

Det blev en vegetarisk ”hittepårätt” ikväll. Jag hade lite kokta korngryn över som jag tog tillvara på det här sättet. Gjorde precis som man gör den gamla hederliga kulturrätten korvkaka men uteslöt lever och fläsk. Är du intresserad att testa rekommenderar jag att du letar reda på ett recept på nätet och gärna smakar av lite extra med saltet och kryddorna och sedan serverar lite smält smör till utöver lingonen och den strimlade vitkålen.

Mezze Luna

Pasta Mezze Luna med ruccolapesto.

 

Ikväll var det latmasken som stod för maten. Hade en färdig pastaprodukt, Mezze Luna, som jag sjöd i saltat vatten i tre minuter under viss omrörning. Slevade över i durkslag, smälte smör i kastrullen och och vände ned pastan i smöret och serverade a´la minut med tomatbitar, ruccolapesto som jag hade kvar sedan tidigare i veckan och några ärtskotten på toppen. Riktigt gott för att vara en färdigprodukt. Vegetariskt blev det också på köpet!

Vegetarisk moussaka

Min vegetariska moussaka

Återigen en restprodukt, dvs förädling av rester från en ratatouille som jag gjorde i fredags. Bottnade en smord ugnsform med den färdiga grönsaksröran, kryddade med malen kanel. Gjorde en stabbig vit grundsås, tillsatte riven ost och några inlagda kärnfria oliver, smakade av med salt och peppar. Tog av från plattan och blandade i ett uppvispat ägg. Gratinerade längst ned i 225 graders ugn. Serverade till lite finstrimlad vitkål!