Category Archives: Kycklingbröst

Kycklingbröst

Kyckling ”Gordon Blue” med stuvad svartkål

Ingen dum kombo, köpte delade kycklingbröst som jag bankade ut, kryddade med salt och peppar, lade en skiva pastramiskinka och en ostskiva på hälften av de utbankade bitarna och lade de andra ovanpå. Vände i vetemjöl och stekte på medelvärme på båda sidor tills de blivit genomstekta.

Serverade kycklingen uppskuren på lättstuvad svartkål som jag smaksatt med salt, peppar och riven muskotnöt. Dessutom bitar av tomat och nykokt potatis med persilja på toppen.

Kycklingbröst

Ajvarfyllt kycklingbröst med ugnsbakade morötter och potatis.

Hade ett stort och fint benfritt kycklingbröst från Hagby Gård som jag skar upp på längden och vek ut, kryddade med salt och peppar och bredde på ajvar relish, mild eller stark är en smaksak. Lade också på ett par ostskivor innan jag vek ihop bröstet igen och saltade och pepprade på utsidan. Stekte sedan så bröstet fick fin färg på båda sidor. tillsatte grädde och mera ajvar i pannan och smakade av. Körde färdigt i ugnen och lät vila en stund innan jag skar upp och serverade.

Serverade det uppskurna bröstet i skivor med såsen och de rostade morötterna och potatisbitarna samt några tomatskivor och lite ärtskott på toppen.

Kycklingbröst

Kycklingbröstbitar i sås med broccoli och tagliatelle

Ett pkt små kycklingbröstbitar fick det bli två rätter av. Till dagens rätt stekte jag de små bröstbitarna i smörolja, kryddade med salt och nymald svart- och vitpeppar. Tillsatte bitar av broccolistjälken, som behöver ungefär samma stek-/koktid som kycklingen. Strödde vetemjöl över och spädde med mjölk, smakade av med lite mera salt och en skvätt vitvinsvinäger och lät sjuda lätt i 8-10 minuter. Tillsatte sedan de fina små broccolibuketterna och lät dem sjuda med en liten stund.

Serverade kyckling- och broccolin i såsen med nykokta tagliatelle, minitomater och riva parmesan på toppen.

Den andra hälften av kycklingpaketet kokade jag i buljong och kommer sedan att servera i dragonsås med ris eller potatis senare i veckan.

Kycklingbröst Kycklinglårfilé

Kycklingrulle med smått och gott

Fredagsgott av kyckling. Fick inspiration från den här sidan, det är Tasty, en verklig inspirationskälla. Går att gilla på FB så dyker det upp roliga tips då och då!

Jag använde lårfiléer istället för bröst, annars allt lika! Gott gott