Category Archives: Kycklingbröst

Kycklingbröst

Kycklingbröstbitar i sås med broccoli och tagliatelle

Ett pkt små kycklingbröstbitar fick det bli två rätter av. Till dagens rätt stekte jag de små bröstbitarna i smörolja, kryddade med salt och nymald svart- och vitpeppar. Tillsatte bitar av broccolistjälken, som behöver ungefär samma stek-/koktid som kycklingen. Strödde vetemjöl över och spädde med mjölk, smakade av med lite mera salt och en skvätt vitvinsvinäger och lät sjuda lätt i 8-10 minuter. Tillsatte sedan de fina små broccolibuketterna och lät dem sjuda med en liten stund.

Serverade kyckling- och broccolin i såsen med nykokta tagliatelle, minitomater och riva parmesan på toppen.

Den andra hälften av kycklingpaketet kokade jag i buljong och kommer sedan att servera i dragonsås med ris eller potatis senare i veckan.

Kycklingbröst Kycklinglårfilé

Kycklingrulle med smått och gott

Fredagsgott av kyckling. Fick inspiration från den här sidan, det är Tasty, en verklig inspirationskälla. Går att gilla på FB så dyker det upp roliga tips då och då!

Jag använde lårfiléer istället för bröst, annars allt lika! Gott gott

Broccoli Kycklingbröst

Majskycklingbröst, broccoligratäng, kokt potatis och mustigaste såsen

Nu blev det riktigt god sås tack vare den fina grönsaksbuljongen jag kokade häromdagen. Förvällde broccoli i bitar, givetvis använde jag skaften också som fick gå i kastrullen med kokande saltat vatten några minuter tidigare än de späda buketterna som har kortare koktid. Slog ihop ett par ägg, en skvätt gräddmjölk, salt och peppar. Lade den avrunna broccolin i en smord form, hällde över äggblandningen och rev lite ost över och gratinerade i 220 graders ugn.

Kryddade kycklingbrösten med salt och fyra kryddor, stekte i smörolja så de fick fin färg, vred ner värmen och hällde över grönsaksbuljong, och lät sjuda lätt tills kycklingbrösten blev färdiga, tog ur brösten och höll värma. Smaksatte buljongen med salt och en skvätt röd balsamvinäger, redda av med majsstärkelse utrört i kallt vatten så det blev en lagom simmig skysås.

Serverade kycklingbrösten skurna i skivor med broccoligratängen, ett par potatisar och den härligt mustiga såsen.

Kycklingbröst

Fyllda majskycklingbröst med risotto

Ibland är det slumpen som avgör vad det blir för mat. Igår hade jag en öppnad flaska vitt vin som inspirerade mig till att göra risotto som tillbehör till majskycklingbrösten som låg på lut i kylen. Gjorde risotton efter anvisningarna på avoriorisets förpackning, alltså smör, lök, ris, vitt vin, hönsbuljong, smör igen, riven parmesanost och tills sist lite färska finhackade kvistar timjan och rosmarin. Skar upp de skinn- och benfria kycklingbrösten och vek ut dem, kryddade med salt och vitpeppar från kvarn. Lade på en rejäl bit rökt sidfläsk och en dubbelskiva cheddarost, som där man har till hamburgare. Vek ihop från kortsida till kortsida, band runt ett varv med steksnöre på varje paket, kryddade även utsidan, vände i mjöl och stekte så de fick färg på båda sidor. Ställde sedan i 160 graders ugn och körde tills innetemperaturen närmade sig ca 70 grader.

Serverade kycklingen uppskuren i skivor på den krämiga risotton med lite tomat och basilika runtom.