Category Archives: Gösfilé

Gösfilé

Ugnsbakad gösfilé med zucchini och potatispuré

Delade gösfiléer på längden, saltade och vattnade ur långa skivor av zucchini som jag torkade väl efteråt. Saltade och pepprade gösfiléremsorna med salt och vitpeppar från kvarn. Lindade ihop en fiskfilébit med en zucchiniskiva till en rullad och ställde i smord ugnsform. Klickade lite smör i varje rullad, skedade över créme fraîches och bakade av i 200 graders ugn. Passade noga med provsticka så inte rulladerna blev överkokta.

Serverade fisken med en sked rom på toppen samt en friterad zucchiniskiva, potatispuré, tunnskivade tomater, ärtskott och så lite purjolöksaska.

Gösfilé

Stekt gösfilé med goda tillbehör

En fullträff, får man tycka det när man själv har lagat maten? Stekt gösfilé på smörfräst spenat, kokt potatis, röra på räkor, hackat ägg, riven pepparrot, créme fraiche, majonnäs och en klick löjrom samt örtolja.

Gösfilé

Rieslingpocherad gösfilé, sparris, smörsås och löjrom.

Godkänd lördagsmiddag, kokade potatis och pocherade gösfilén i rieslingvin, vatten, salt, vitpeppar och lagerblad. Skulle göra en hollandaisesås men hade ingen citron hemma så det fick bli en annan såsvariant, även den med äggula, smält smör och syra från en limefrukt. Serverade gösfilén på potatishalvor, machesallad, stekt sparris, såsen och lite löjrom på toppen.

Gösfilé

Stekt gösfilé med brynt smör med rödlök, tomat, dill och kapris.

Ett recept jag fick av min son här om dagen, kanske ingen slankrätt, men vad gör väl det nån gång ibland.

Brynte smör på medelvärme tills det doftade lite nötigt, hade under tiden finhackat rödlök, tomat med dill och kapris. Stekte fisken och gjorde en potatispuré som jag sen serverade med den nystekta fiskfilén och smöret där jag precis innan serveringen lagt i det hackade och skurna smaksättarna.