Category Archives: Fläskkotlett med ben

Fläskkotlett med ben

Stekt fläskkotlett med bön- och grönsakspanna

En riktigt god och trevlig ”mittiveckanmiddag”. I en panna stekte jag kotletterna i smörolja och kryddade med salt och svartpeppar från kvarn. I den andra pannan stekte jag morötter i cm-tjocka slantar, purjolök och broccolistjälkar i skivor, tillsatte lite buljong och lät det sjuda lätt under lite folie, tillsatte därefter broccolibuketter, en förpackning sköljda och avrunna blandade bönor samt en tomat i bitar och lät allt bli ordentligt varmt.

Lade upp bön- och grönsaksblandningen på tallrikar med den lilla skyn som var kvar i pannan och de nystekta fläskkotletterna och sedan en sked Ajvar relish  vid sidan.

Fläskkotlett med ben

Örtkryddad fläskkotlett med ugnspotatis, broccoli och rårivna morötter

Enkelt, gott och nästan hela kostcirkeln! Behövs ju egentligen ingen beskrivning till det här utan det är enkel vardagsmat som alla kan göra. Örtkryddorna som jag hade till hands var färsk timjan och rosmarin som jag hackade och strödde över kotletterna vid stekningen. Stekte ur pannan med en skvätt grädde så det blev lite skysås också. Bon apetit!

Fläskkotlett med ben

Fläskkotlett med hasselbackspotatis och sojabönor.

Ja, varför inte, en helt vanlig fläskkotlett med ben, stekt i smörolja med salt och persilade, serverad med hasselbackspotatis och sojabönor som hastigt fick gå i pannan efter kotletterna med lite olivolja, fikonvinäger, salt, en klick smör och några droppar vatten.

Fläskkotlett med ben

Fläskkotlett med bröd och kimchismör!

IMG_1799

Det låter ju inte klokt – fläskkotlett med bröd, men så blev det här om kvällen när jag inte visste om jag skulle servera ris eller potatis till de sakta kotletterna.

Dök ned i min Kimchiburk och tog upp lite inlagda vitkålsbitar, lade över på hushållspapper så västkan fick rinna av. Hackade sedan fint och blandade med rumsvarmt smör, tillsatte lite salt och gjorde en rulle av smöret i plastfolie och lade i kylen.

Stekte fläskkotletterna som jag kryddat med salt och nymalen svartpeppar. Eftersom jag hade ett par korvbröd i kylen var saken klar, det blev varken potatis eller ris till kotletterna utan jag stekte korvbröden i smörolja och serverade kotletterna mellan de stekta korvbröden, kimchismöret ovanpå och en krispig grönsallad som tillbehör.