Category Archives: Salsiccia

Frankfurter Råkorv Salsiccia

Korvmix med coleslaw, potatis och äppelskivor

IMG_2412

Igår fick korvtarmen lite till livs. Hade två sorters korvar, en rökt och lite syrlig korv av fläskkött och en färskkorv med blandad gör och fläsk, båda hemgjorda.Korvarna åkte in i smord ugnsform i 200 graders varmluftsugn i ca 25 minuter, de färdigköpta korvarna tog jag ut 10 minuter före de färska.

Gjorde en coleslaw av finhyvlad spetskål och strimlad ruccolasallad som jag blandade med lite röra av majonnäs, creme fraîche, fransk senap, salt och nymalen svartpeppar.

Serverade korvarna med coleslaw, nykokt potatis och tunnhyvlade skivor av Ingrid-Marie äpplen.

Råkorv Salsiccia

Fattigmanspotatis med ugnsstekt salsiccia i bacon

IMG_1778

Patata pobre är spanska för fattigmanspotatis. Det är egentligen tunt skivad potatis och lök som först steks i olja och sedan får sjuda utan lock i buljong tills potatisen mjuknat. Blir saftigt och är ett bra tillbehör när man inte har någon sås.

Ugnsstekte råkorv, hemgjord salsiccia som jag plockat fram från frysen och sedan lindat med bacon från Carlströms och ugnsstekte i 200 graders varmluft i ca 30 minuter.

Serverade potatisen med den baconlindade korven och lite sallad med sötsur vinägrett.

Råkorv Salsiccia

Hemgjord salsiccia med stuvade morötter och kokt potatis

IMG_0368

Hade korvtillverkning hemma häromdagen, en god vän och jag tillverkade korv på löpande band. Först experimenterade vi med tillverkning av prinskorv som vi också rökte efteråt. Sedan körde vi ett mera säkert kort, salsiccia som vi kryddade med rostad och mixad fänkål. Lät sedan den färdiga färskkorven vila i kylen någon dag så smakerna sätter sig innan den frystes in. Sparde dock en påse till dagens lunch som jag serverade med stuvade morötter och kokt potatis – det blev alltså en crossover mellan den italienska korven och de svenska klassiska tillbehören. Gött!

Salsiccia

Stekt salsiccia med färsk pasta och Karl Johansvamp.

Stekt salsiccia

Jag hade hemgjord salsicciakorv som jag tagit fram från frysen. Tillsammans med torkad Karl Johansvamp, ett par färska lasagneplattor skurna i remsor, lite lök och grädde blev det en utmärkt, både enkel och god lunch.

Stekte den råa korven så den fick färg runtom, ställde sedan pannan i ugnen och körde korven i ca 25 minuter på 165 grader. Under tiden fräste jag lite lök och den urkramade vattenlagda Karl Johansvampen. Tillsatte salt och svartpeppar från kvarn samt grädde och en skvätt vatten. Lade i de färska pastaremsorna och lät de sjuda en stund så pastan blev klar.

Serverade pastan i såsen, den stekta salcicciakorven, tomater i bitar och en rejäl hög med riven parmesanost.