Rimmad lax, fänkåls- och morotspuré och ugnsbakad potatis

J2kV9FWk80NWbPUnmtyU5SgWm7qLMki6PYNsSQViyw8

Nu var dax för den sockersaltade laxen (lättrimmad). Jag gned in de fina filébitarna med lika delar socker och salt för ett par dagar sedan.

Jag hade köpt en sån där fin filébit, typ Salmalax. Tog fram den rimmade laxen i rumstemperatur en timme innan serveringen.

Delade en potatis i två halvor och bakade dem i smörolja och en nypa flingsalt i 225 graders ugn tillsammans med en spetspaprika, likaså delad i två halvor.

Putsade ett fänkålshuvud och delade i mindre bitar. Slantade en morot och lät fänkåls- och morotsbitarna koka mjuka i vatten med en buljongtärning. Hällde sedan av kokbuljongen och mixade till puré, smakade av med smör, salt, vitpeppar från kvarn och en liten skvätt vit balsamvinäger.

Serverade den skivade laxen med purén, ugnsrostade potatisen och paprikan. En bra kombination av sältan i laxen och sötmam i såväl paprikan som purén!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.