Stekt laxfilé med sparris och kryddsås

Lj9uQUWiEXIlyqMVJqf1_YY0Fk3B84__IXKmyRBgKCI

Köpte en hel laxsida idag, tänkte salta och försöka varmröka i klotgrillen till midsommar. Putsade till den så det blev några färska bitar till middag ikväll.

Kryddade de skinnfria laxfilébitarna med salt och citronpeppar. Stekte i smörolja så det blev knappt genomstekta. Lade över i ugnsform och satt in i ugnen på 50 grader.

Sköljde sparrisen och bröt av de trådiga nederdelarna. Stekte hastigt i samma pannan som jag hade stekt laxen i. Även sparrisen fick gå i ugnsformen och den 50-gradiga ugnen.

Klickade ner creme fraiche i stekpannan och rörde om så de goda smakerna från laxen och sparrisen kokade in i såsen. Jag spädde med lite kokvatten från potatisen. Smakade av med salt och vitpeppar och sedan lite blandade örtktyddor och finskuren gräslök.

Serverade laxen på sparrisen med kryddsåsen och kokt färskpotatis.

One comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.