Ugnsbakad laxfilé med mozarella och sesamdressing

LgapXyVbrsp8Id3hFs1U88rFwLWD61LXlYHWBbOHgUQ

Jag köpte sån där fin laxfilé, typ Salmalax, i veckan. Halva biten sockersaltade jag för senare användning i veckan. Den andra halvan skar jag i två portionsbitar och lagade till ikväll.

Saltade och vred några varv  med vitpepparkvarnen på laxbitarna som jag sedan  la i smord ugnsform.  En skiva mozarellaost och en skiva tomat placerade jag på varje laxbit. En liten nypa socker på tomaterna och sedan in i ugnen, 200 grader tills laxbitarna knappt är genomstekta.

Eftersom jag inte hade nån sås blev det en dressing som jag blandade av rostade sesamfrön, olivolja, soja, balsamvinäger och en liten sked Sambal Oelek.

Serverade den överbakade laxen med färsk potatis, tomat och sesamdressingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.