Strimlad biff/entrecote i fransk senap

RLusIdMElUJmTO41sJVd3Ju9ZT_MY4lkQqTg7fA_Y2A

Nu blev det nötkött till lördagsmiddag. Jag hade en bit kalventrecote, men det går lika bra med biff eller filé.

Redan ett par tre timmar innan det var matdags strimlade jag köttet och vände det i fransk senap. Sedan fick köttet stå i rumstemperatur under lite hushållspapper tills det var dags att steka.

Jag förkokade mindre potatisar som jag sedan stekte upp med smörolja, brunt socker, salt och peppar innan serveringen. Jag skar också stripsliknande bitar av kålrot som sedan fick gå med olja och lite flingsalt i ugnen på rätt hög värme, hade nog 225 grader varmluft.

När potatis och kålrotsstripsen var klara stekte jag köttet i het panna och rörde om, saltade och pepprade och spädde sedan med lite grädde som hastigt fick koka med någon minut.

Serverade köttet med den stekta potatisen, kålrotsstripsen, lite sallad och tomat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.