Paolos Pasta med ädelostsås

dJM7nKFIS0U_4W_z05ridq8Xgt1SAEb8qpr3cLXbLkM

Paolo Robertos färska pasta har jag berömt tidigare och gör det igen. Idag använde jag Paccheri som jag serverade med en ädelostsås, kunde ha varit vegetariskt om jag inte skurit i tunna bitar av rökt fläsk.

Så här gjorde jag såsen. Stekte lätt en bit finhackad lök, d:to vitlöksklyfta och de små fläsktärningarna (kan uteslutas) i smörolja. Doftade över lite vetemjöl och spädde med mjölk. Tillsatte grönmögelosten och lät den smälta ned under omrörning på rätt svag värme. Smakade av med lite vitvinsvinäger och svartpeppar. Salt behövdes inte eftersom osten var rätt salt.

Kokade pastan enligt anvisningarna på paketet. Hällde såsen över pastan och rörde lätt så pastan tog åt sig såsen ordentligt.

Serverade med mixad sallad och tomater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.