Fyllda majskycklingbröst med risotto

Ibland är det slumpen som avgör vad det blir för mat. Igår hade jag en öppnad flaska vitt vin som inspirerade mig till att göra risotto som tillbehör till majskycklingbrösten som låg på lut i kylen. Gjorde risotton efter anvisningarna på avoriorisets förpackning, alltså smör, lök, ris, vitt vin, hönsbuljong, smör igen, riven parmesanost och tills sist lite färska finhackade kvistar timjan och rosmarin. Skar upp de skinn- och benfria kycklingbrösten och vek ut dem, kryddade med salt och vitpeppar från kvarn. Lade på en rejäl bit rökt sidfläsk och en dubbelskiva cheddarost, som där man har till hamburgare. Vek ihop från kortsida till kortsida, band runt ett varv med steksnöre på varje paket, kryddade även utsidan, vände i mjöl och stekte så de fick färg på båda sidor. Ställde sedan i 160 graders ugn och körde tills innetemperaturen närmade sig ca 70 grader.

Serverade kycklingen uppskuren i skivor på den krämiga risotton med lite tomat och basilika runtom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *