Senaps- och pankopanerade kycklingfingrar med dragonstuvad potatis.

Vad som finns i kylen avgör ju förstås vad som kommer på bordet. Hade en del kokta potatisar som jag skar i ätstora bitar, fräste lätt i smörolja, pudrade över vetemjöl och tillsatte gräddmjölk och rörde försiktigt. Smakade av med salt, vitpeppar från kvarn, torkad dragon och en liten skvätt champagnevinäger (funkar fint med vit balsamvinäger också). Höll sedan på värme.

Skar skinn- och benfria kycklingbröst i fingertjocka längder, kryddade med salt och nymalen vitpeppar och vände runt i fransk senap. Vände sist bitarna i panko ströbröd och stekte på medelvärme så de fick färg och blev genomstekta.

Serverade potatisen och kycklingen med sallad och tomatklyftor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *