Gratäng med Mälargös och Karljohansvamp

 

Alldeles pinfärsk gösfilé i bitar fick lite salt och vitpeppar från kvarn och åkte sedan in i ugnen (160 gr) i smord form och med en klick smör ovanpå. Körde tills fisken var knappt färdig. Fräste tinad Karljohansvamp i smörolja, tillsatte grönsaksbuljongpulver och lite vetemjöl. Rörde om och spädde med vitt vin och gräddmjölk. Tillsatte riven prästost och smakade av sältan. Sist rörde jag ned en äggula och hällde sedan stuvningen över fisken. Toppade med lite mera riven ost och körde i het ugn eller på gratängläge till den fått lite färg. Serverade gratängen upplagd på nykokt Rigatoni, Kickis*) syltade pyttesmå minitomater och några basilikablad – och titta, det blev de italienska färgerna igen!

*) Min syster som jag träffade för första gången förra året 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.