Kycklingbröst i asiatiskt sällskap.

 

Kul att bryta av den svenska husmanskosten med lite asiatiskt sting ibland. Om man vill att lite kött av något slag ska räcka till många, då är det asiatiska köket ett föredöme. Hade två skinn- och benfria kycklingbröst som jag skivade upp och marinerade i lika delar ingefärssås och ostronsås, lät ligga i marinad någon timma i kylen. Förberedda grönsaker jag hade hemma, morötter, vitkål, rödlök och några bönor från frysen samt en vitlöksklyfta. Skalade skivade och hackade grönsakerna och wokade sedan i olja ett par, tre minuter. Hällde sedan över i en skål och ställde åt sidan. Kokade nudlar enligt anvisningar på paketet och hällde sedan av i durkslag. Sedan fram med kycklingen som fick åka ner i den heta woken och bli nästan färdiga. Så i med resterande marinad samt grönsakerna och nudlarna och vände runt och lät bli ordentligt varmt. Sist på med rostade sesamfrön innan jag serverade i djupa tallrikar och naturligtvis med pinnar att äta med för mig, kniv och gaffel till hustrun!

De två kycklingbrösten blev mat för två ikväll samt tre lunchlådor – inte så dumt i slutet på månaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *