Köttfärslimpa fylld med skogschampinjoner

Blandfärs, ett tråg med skogschampinjoner blev utgångspunkten för dagens middag, Hade faktiskt tagit reda på champinjonerna dagen innan eftersom de började se lite trötta ut. Skar i bitar och stekte tillsammans med finskuren gul lök, kryddade med salt och nymalen vitpeppar, pudrade över ytterst lite mjöl och vevade runt och därefter spädde med grädde och lät koka ihop lite efter avsmakning. Ställde sedan i kylen.

Blandade färsen med ägg, ströbröd, salt och nymalen svartpeppar (och ev. lite vätska). Tillsatte den kalla champinionröran och rörde om ordentligt, formade till en limpa och lade i ugnsform. Sist på med ett par tre baconskivor och sedan in i ugnen på 175 grader i knappt en timme.

Serverade färslimpan i skivor till kokt potatis, skyn från formen och en god vitkålssallad gjord på vitkål i bitar, salt, citronsaft och hackad dill, en riktig höjdare nu när kålen är färsk och spröd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.