Kycklingbröst a`la saltimbocca med råstekt potatis och spenat

Riktigt gott det här! Bläddrade i Carl Butlers receptbok om kyckling i morse och fick inspiration till kvällens middag, jo alla har vi våra böjelser!

Bultade ut två kycklingbröst på en skärbräda under plastfolie med en kastrull. Saltade och pepprade och vände i mjöl och stekte så brösten fick yta på båda sidor. Lade över i ugnsform och stekte färdigt i ugnen på 190 grader i ca 15 minuter. Tog ut och ställde att vila en stund, lade ett par salviablad på varje kycklingbröst, därefter en skiva skinka (här funkar det med parmaskinka, serranoskinka eller kotlettbacon som jag hade idag). Sist en tjock skiva cheddarost och en skvätt vitt vin och sedan in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.

Serverade kycklingbröstet i halvor på råstekt potatis med färsk spenat som jag rörde ner strax innan serveringen. Några goda tomatklyftor fick ackompanjera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *