Grillspett av kycklingfärs med wokade grönsaker och nudlar.

Grillspett utan grill och spett! Jo, jag fuskade lite den här gången. Blandade kycklingfärs med pressad vitlök, Sambal Oelek, salt, peppar, och lite vetemjöl. Oljade händerna och formade avlånga färskorvar som jag plattade till lite och lade i ugnsform. Körde sedan på 220 graders varmluft tills de blev genomstekta. Vände efter halva tiden så färgen blev lika på båda sidor.

Skar sparris, spetspaprika, zucchini och salladslök i bitar, wokade i raps- och sesamolja, kryddade med salt, nymalen svartpeppar, asiatisk plommonsås och tillsatte kokta nudlar och en nypa rostade sesamfrön. Serverade det wokade grönsakerna och nudlarna med färskorvarna och en kopp sweet chilisås till.

En fundering, hade nog blivit bättre om jag stekt färskorvarna i lite smör först och sedan kört färdigt på låg värme i ugnen. Nu blev det en lite hård och torr yta på dem, kycklingfärs är lite lurigt på det viset.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.