Långbakad fläskkarré på ratatouille med stekt potatis

En klassiker hos oss, långbakad griskarré, den här gången körd på 125 grader intervall ånga i ca 3 timmar. Hade först delat karrén på längden, blev lite överkörd, skulle nog ha räckt med dryga två timmar. Hade jag inte delat den hade det blivit bra med 3 timmar tror jag. Kryddade med salt, nymalen svartpeppar och lite persilade innan jag lät den sköta sig själv i ugnen.

Gjorde en enkel ratatouille av gul lök, zucchini och krossade tomater som först fick steka sedan koka ihop med lite salt, socker och en skvätt balsamvinäger. Förkokade potatisen i bitar och körde sedan i 230 graders ugn till det blev lite färg på den. Blandade den ugnsstekta potatisen med skuren persilja och ramslök.

Serverade köttet uppskuret i skivor på ratatouillen med potatisen vid sidan om. Skedade över lite skysås som jag gjort av vätskan från köttet, skummade först bort lite fett, färgade med lite sockerkulör (soja) och redde sedan av med majsstärkelse utrört i vatten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.