Majskycklinglår på apelsinkål, hasselbackspotatis och dragonsås.

fullsizeoutput_1f51

Känns ju som man ligger i tiden, serverade hasselbackspotatis ikväll till den stekta majskycklingen, sen slutar väl jämförelsen med Nobelfesten.

Stekte benfria majskycklinglår som jag kryddat med salt, svartpeppar och torkad dragon.Höll sedan på värme. Hade tidigare satt hasselbackspotatisen i ugnen med lite smör och flingsalt på. Lade också på ett par delade tomater som fick gå med i ugnen med potatisen. I pannan som jag stekte kycklinglåren i gjorde jag såsen. Tillsatte bara lite mjöl och spädde med grädde och lite vatten. Smakade av med salt, svartpeppar, fransk senap, äppelcidervinäger och torkad dragon.

Fräste vitkål och grönkål i bitar som jag kryddade med salt och peppar och en nypa socker. Pressade till sist över pressad apelsin.

Serverade kycklingen i skivor på den apelsinstekta kålen med hasselbackspotatisen, tomathalvorna, en apelsinskiva och dragonsåsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.