Ångad torskrygg med smör- och dillslungad ragu på potatis, morötter, skärbönor och rädisor

IMG_1408

Nu kommer den goa torskryggen igen, hade ett par fina bitar som jag saltade ett par timmar innan tillagningen och lät dem ligga i kylen så. Tog sedan fram bitarna och lät dem vara i rumstemperatur medan jag skalade och delade potatis, morötter, skärbönor och rädisor i ätvänliga bitar. Lät sedan potatis- och morotsbitarna fräsa lätt i smör i en kastrull under lock. Saltade och pepprade med nymalen vitpeppar, rörde då och då. Lade sedan ned skärbönorna, rörde om och lade på locket igen och lät gå ytterligare några minuter. Kände med en provsticka att de olika delarna i ragun var näst intill klara. Ställde åt sidan.

Jag har en ångugn som jag körde torskryggen i med ett par bitar smör på varje. Körde till en innertemperatur på ca 50 grader, tog ut och ställde att vila en stund. Öste över smörvattnet som bildats i formen på ragun, pressade lite citron över och vände ned skivor av rädisor, nyskuren dill och värmde upp snabbt medan jag rörde om.

Serverade ragun på varma tallrikar med den ångade torskryggen ovanpå, en citronhalva och en dillvippa på toppen.

 

(Har man ingen ångugn är det lätt att ånga med en ångtillsats till en vanlig kastrull, finns universalmodeller som passar en rad olika kastrulldiametrar. Då är det bara att slå lite vatten i kastrullen, lägga i ånggallret och sedan lägga de man skall ånga på gallret och sedan lägga på locket och koka lätt så ångan roterar runt i kastrullen.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.