Stekt grisrygg, pepparsås, skärbönor samt potatis- och selleripuré

IMG_1407

Här kan man använda sk fläskytterfilé (benfri kotlett) eller fläskfilé också, jag hade en liten bit vildsvinsrygg som jag skar i medaljonger, kryddade med salt och nymald svartpeppar, stekte i smörolja på båda sidor och lät bli nästan färdiga innan jag lade över dem på en tallrik. Fräste lite hackad gul lök i pannan, tillsatte mortlad vitpeppar, rosépeppar och svartpeppar i önskad mängd, en liten sked fransk osötad senap och ett par, tre msk crème fraîche. Rörde runt, tillsatte lite kokvatten från potatis- och sellerikoket, smakade av med salt och ev. mera peppar. Vill man lyxa till det lite kan man tillsätta en liten skvätt konjak i såsen också.

Kokade bitar av skalad potatis och rotselleri i saltat vatten. Hällde av och mosade först för hand med en visp, tillsatte sedan salt och nymald vitpeppar och ett par klickar smör. Körde sedan moset slätt med en visp (inte för länge då blir moset lätt segt och tråkigt) Spädde en en skvätt grädde till rätt konsistens.

Innan serveringen lade jag tillbaka de stekta köttbitarna i såsen och lät dem bli varma, serverade sedan köttet med såsen, den släta purén och lättkokta skärbönor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.