Parmesanköttbullar i tomatsås med pasta

IMG_1410

Fick idén till den här kombon av min gode vän Peder häromdagen. Hade nötfärs som jag blandade med ägg, salt, nymalen svartpeppar, finhackad lök, torkad basilika, en skvätt grädde och en rejäl näve riven parmesanost. Gjorde stora köttbullar av smeten och stekte så de fick färg runtom. Lade över köttbullarna på ett fat och hällde lite vatten i stekpannan som fick ta åt sig av smakerna i pannan. Gjorde en tomatsås genom att karamellisera lite socker i botten på en kastrull, tillsatte finskurna tomater, röd balsamvinäger, salt, peppar och skyn från stekpannan. Lät såsen sjuda en stund, smakade av med lite malen spiskummin. Mixade såsen och silade bort skalresterna. Hällde tillbaka den silade såsen i kastrullen och lade ned köttbullarna som fick sjuda i såsen tills de blev genomkokta.

Serverade bullarna i såsen med nykokt pasta, riven parmesanost och några blad färsk basilika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.