Pankopanerad gösfilé med gratinerad fänkål och kall romsås

IMG_1364

Härlig Mälargös är aldrig fel, nu med kall romsås blev det lite somrigt också.

Hade tinade gösfiléer som var ”byxade” och klara för pannan. Saltade och vred något varv med vitpepparkvarnen över innan jag vände dem i vetemjöl, vände sedan i uppvispat ägg och sist i panko, asiatiskt ströbröd som ger extra krispighet. Stekte sedan i rikligt med smör strax innan serveringen.

Putsade och delade ett fänkålshuvud på platten och skar bort lite av rotstocken men inte allt, för då hänger den inte ihop. Kokade fänkålshalvorna tillsammans med ett par borstade färskpotatisar i saltat vatten. Tog upp fänkålen efter en liten stund, lade på smord plåt och gratinerade i ugnen med lite smörolja och flingsalt över. Körde ugnen i 230 grader på gratineringsläge.

Serverade den nystekta och krispiga gösfilén på den gratinerade fänkålen med kokt färskpotatis samt lite romsås som jag rört ihop av Turkisk Youghart, majonnäs, stenbitsrom och smakat av med salt, peppar och en skvätt Sweet Chili Sås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.