Rödvinsbräserad vildsvinsbog med råstekt potatis- och morotsstrimlor

IMG_1365

Trodde jag tog upp en vildsvinsfilé ur frysen igår. Texten på plastpåsen var lite utsuddad. Visade sig att det var en annan styckningsdetalj, är inte säker men tror att det var en bit bog. Kryddade köttet med salt och nymalen svartpeppar, brynte i smörolja och lade över i ugnsgryta med lock. Stekte bitar av en lök, morot och krossad vitlök i bitar och tillsatte kryddpepparkorn. svartpepparkorn, några kryddnejlikor och ett par lagerblad. Spädde med ett par dl rödvin, Kikkoman soja och lite sirap. Lät sjuda en stund, sedan hällde jag över i grytan med köttet. Satte in i 130 graders ugn i knappt två timmar, kände med provsticka när köttet var mört.

Tvättade ett par morötter och potatisar. Skar i strimlor och råstekte i smörolja och kryddade med salt och peppar och sist lite persilade. Silade av skyn från köttet i en kastrull och reducerade något. Rörde ut lite majsenastärkelse i vatten som jag redde av såsen med och sist blankade jag av den med ett par klickar smör.

Serverade köttet i skivor med såsen över tillsammans med de råstekta potatis- och morotsstrimlorna samt ett par tomatklyftor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.