Paparazzi i tomat med pizzabröd och hummus.

IMG_1358

Trollade till en riktigt god kvällsmat baserad på helgens rester. Hade gäster i lördags då vi grillade kryddkorvar och stekte rostbiff i tunna skivor så det blev kebabliknande servering med bröd, gjorda på utkavlad pizzadeg, som jag sedan stekte i olja på stekhällen i uteköket (typ Muurikka) och serverade tillsammans med det grillade, hummus och youghartsås.

Hade några stekta pizzabröd och någon kryddkorv kvar i kylen. Skar brödet i bitar, lade på bakplåtspapper, ripplade olja över och strödde lite flingsalt över och ”skrämde upp” en stund i 220 graders ugn. Värmde lite socker i botten på en kastrull, tillsatte lite olja, skuren lök och lite Sambal Oelek och rörde runt med en träslev. Skedade ned krossad tomat, balsamvinäger och soja. Smakade av med salt och nymald svartpeppar och slantar av den grillade paparazzikorven från Carlströms.

Serverade ”korvgrytan” i små portionsformar med det ”uppskrämda” pizzabröden, tomater och också lite hummus som var kvar sedan lördagen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *