Bräckt rimmad vildsvinsrygg med lättstuvad vitkål

IMG_1292

Hade en bit benfri kotlettrad från vildsvin som jag rimmade i en 5-6 procentig saltlag 5 dagar i kylskåpet. Idag körde jag det rimmade köttet vakuumpackat i 63 graders vattenbad i en sous videcirkulator under ca 6 timmar. Det funkar också att köra inlindad i folie i ugnen på dryga 60 grader.

Fräste lätt bitar av färskt vitkål (finns ju inte svensk färsk kål ännu men det fick gå bra med ungersk) i smörolja, pudrade över vetemjöl och vred några varv med vitpepparkvarnen. Hällde över den koncentrerade kokvätskan från köttet samt gräddmjölk och lite sirap och lät sjuda en kort stund så spänsten var kvar i kålen.

Skar köttet i halvcentimetertjocka skivor och bräckte hastigt i smörolja och serverade sedan det bräckte köttet på den lättstuvade vitkålen med ett par tomatskivor och några ärtskott på toppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.