Ceasarsallad med räkor

IMG_1294

Lite försmak av sommaren, en god och klassisk ceasarsallad till middag ikväll.

Hade en burk handskalade räkor från Kosterfiskarn i kylen, en riktigt god grund till både smörrebröd, förälskade räkor eller till en god sallad som idag. Dessutom hade jag kvar en bit baguette som var några dagar gammal och som därför passade utmärkt att göra stekta krutonger av.

Började dock med att göra en dressing av en äggula, pressad saft av en halv citron, 5 sardellfiléer i bitar, riven parmesanost, en finhackad vitlöksklyfta och ca 1,5 dl god olivolja. Mixade med stavmixer och smakade av med nymalen svartpeppar.

Skar det gamla brödet i tärningar och stekte i smör och olja tills de fått färg och var knapriga.

Sköljde och skar romansallad i ätvänliga bitar. Blandade om salladen med dressingen ordentligt i en skål. Lyfte sedan över den blandade salladen på tallrikar, strödde lite av brödkrutongerna över och delade sedan upp de fina räkorna ovanpå. Toppade med ytterligare brödkrutonger och tunna strimlor av parmesanost eller annan hårdost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.