Rester av majskycklingbröst, potatis- och jordärtskockspuré med friterade grönsaksrester

IMG_1240

Man kan knappast tro att det är rester, men jovisst, både de färdigstekta majskycklingbrösten och grönsakerna var rester från ett par dagar tillbaka.

Lade kycklingbrösten i ugnssäker form och värmde på 150 graders varmluftsugn. Kokade en potatis och ett par tre jordärtskockor i saltat vatten tills de mjuknat. Mixade sedan med en skvätt grädde, en klick smör, salt och nymald vitpeppar till en rätt lös puré. Hällde 1 cm rapsolja i en teflonkastrull och värmde upp på rätt hög värme. Lade i de förkokta grönsakerna (spetskål, gulbetor, morötter och rädisor) och friterade i några minuter tills de fick färg och blev genomvarma.

Serverade kycklingbrösten på den fina purén med de friterade grönsakerna och dekorerade med lite balsamicosirap vid sidan och några ärtskott ovanpå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.