Nötfärsbiffar med svampsås och nudlar

Nötfärsbiffar

Ikväll blev det nötfärsbiffar och tillbehören svampsås och nudlar.

Rörde ihop nötfärs, salt, nymalen svartpeppar, grädde, ett ägg samt lite bitar av ugnsbakad paprika i olja som jag hade kvar i botten på en burk i kylen. Stekte färsbiffarna i smörolja och höll dem sedan varma i ugnen. Stekte en finhackad schalottenlök tillsammans med lite svart trumpetsvamp och Karl Johan som jag jag först hade blötlagt (svampen var torkad), kramat ur och skurit i bitar. Kryddade med salt och svartpeppar och spädde med grädde och smakade av med en liten skvätt vit balsamvinäger.

Serverade nötfärsbiffarna på nykokta nudlar med svampsåsen, tomatbitar och lite solrosskott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.