Grillad flankstek, bakad potatis och spetskål

IMG_1235 IMG_1236

Så avslutade vi Påsken 2015 med en grillad flankstek i skivor, bakad potatis med Bregott, grillad spetskål och lite bea.

Jag hade faktiskt preparerat flanksteken tidigare genom att krydda med salt och nymalen svartpeppar, vakuumförpackat och kört i 57 grader under natten i Sous Vide-cirkulatorn, så nu till kvällen var det bara att grilla på så den blev genomvarm.

Grillade också en klyfta spetskål som jag först penslat med olja och strött flingsalt över. Potatisen bakade jag i ugnen, hade vanlig mjölig potatis som jag först tvättade och torkade av, stack lite hål i med provsticka och körde i 225 graders ugn tills den var genomkokt.

Serverade köttet uppskuret i skivor med vitkålen, potatisen med en klick Bregott i, bearnaisesås i liten skål på tallriken samt ett par tomatklyftor. Ett par glas gott Barolovin förgyllde kvällen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.