Tog ut lax från frysen igen, tinade upp, skar i portionsbitar och saltade och ställde i kylen ett par timmar.
Tog fram laxen från kylen samtidigt som jag började med tillbehören. Förkokade delikatesspotatisen i några minuter innan jag hällde av och över i oljad ugnsform och saltade med flingsalt. Körde sedan i 225 graders varmluftsugn. Kokade blomkålsbitar under lock i smör och en liten skvätt grädde, saltade och pepprade. När blomkålen mjuknat mixade jag till mos, smakade av och tillsatte lite sesamolja.
Sköljde av laxbitarna i kallt vatten och torkade av med hushållspapper. Vände bitarna i rökt paprikapulver, stekte i torr teflonpanna (el. liknande) på hög värme i början och vände så jag fick en bra yta på båda sidor. Drog ned värmen och lät laxbitarna gå färdigt i pannan.
Serverade den sotade laxen på en varm tomat- och purjolöksröra (fräste bitar av tomat och purjolök i smörolja, kryddade med salt och peppar och lite timjan), en klick blomkålsmos och de ugnsstekta delikatesspotatisarna.